Новини

Перший суперкар Acura NSX був проданий за 1,2 млн. $


Перша модель спорткара Acura NSX була продана на аукціоні в США за рекордні 1,2 млн. $. Автомобіль з VIN-номером #001  був куплений Ріком Хендріком, власником гоночної команди Hendrick Motorsports NASCAR. Кошти від продажу моделі будуть перераховані до дитячих добродійних фондів в Північній Кароліні і Джорджії, США.

Торги за автомобіль на аукціоні Barett-Jackson увечері 29 січня перевищили 1 млн $. Таким чином, NSX став найдорожчою моделлю за 45-річну історію проведеного заходу.

Нагадаємо, новий спорткар оснащується бітурбірованним двигуном DOHC V6 і дев'ятиступеневою коробкою передач з подвійним зчепленням (DCT), а також трьома електричними моторами, один з яких має потужність 47 к.с. і допомагає двигуну при різких прискореннях.

Інші електромотори, розташовані на передній осі передають енергію на праве і ліве колесо. Потужність кожного агрегату складає 36 к.с.

9-ступенева трансмісія DCT забезпечує моментальну зміну передач в точній відповідності зі швидкістю двигуна. Задній електромотор з прямим приводом, розташований між силовим агрегатом і трансмісією, підтримує прискорення, гальмування і переключення передач. NSX використовує передні електромотори для динамічного розподілу крутного моменту, а також для поліпшення розгінних і гальмівних характеристик суперкара. В результаті водій може насолодитися відсутністю затримки при старті з місця і управлінням, яке передбачає бажання пілота.

На європейському ринку модель буде продаватися в складі лінійки Honda і з'явиться у продажу вже в цьому році.

На даний момент інформації про появу NSX на українському ринку немає.

назад
Вгору